Eric Sweerts

Eric Sweerts (1951) studeerde economie en bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit en is in 1978 gestart als organisatieadviseur op het terrein van marketing, innovatie en interne organisatie. Hij maakte de overstap naar human resources, waarin zijn zakelijke visie en werkwijze goed van pas kwam.

Eric Sweerts beschikt over ruime advieservaring. Hij werkte samen met internationaal opererende HR-managementadviesbureaus (waaronder HayGroup, Mercer, Towers Perrin, Watson Wyatt) en had verschillende internationale HR-managementfuncties. Zo was hij als directeur Compensation & Benefits voor PeopleSoft International verantwoordelijk voor het arbeidsvoorwaardenbeleid in Midden- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Dit betreft een zeer concurrerende en professionele markt, waar op zakelijk niveau en op het gebied van human resources scherp aan de wind wordt gezeild.

Eric Sweerts is de drijvende kracht achter Sweerts HRM Consulting, dat sinds 2000 bestaat. De opdrachtgevers van dit adviesbureau zijn het HR-management en de bestuurders van (internationale) ondernemingen met een middelgrote tot grote omvang, maar ook kleinere bedrijven met een sterke focus op medewerkers. Sweerts HRM Consulting werkt met verschillende HR-systemen, toegesneden op specifieke sectoren en bedrijfssituaties. Eric Sweerts is Certified Management Consultant (CMC) bij de Orde van Organisatie Adviseurs. Eric Sweerts heeft gewerkt in Europa, de Verenigde Staten, in Engels- en Franstalige Afrikaanse landen en in India, China en Australië.

Eric Sweerts is sinds 2007 lid van de Nederlands Afrikaanse Business Council (NABC), gericht op het stimuleren van business tussen Afrikaanse en Nederlandse ondernemingen. In Nairobi – Kenya – is hij lid van de East African Association’ (EAA), een groep van ongeveer 400 Afrikaanse en internationale ondernemingen met dezelfde passie voor deze vorm van internationale samenwerking in de business.