Projecten in India

India heeft een lange en sterke traditie in scholing, democratie en ondernemen. Een sterk cultureel bewustzijn wordt gecombineerd met expansieve zakelijke ambities, en interesse in het toepassen van internationale HR-oplossingen. Sweerts HRM Consulting heeft gewerkt voor Indiase ondernemingen met zo’n internationale dimensie. Naast de beloning wordt voor veel medewerkers in India ook een stabiele werkomgeving met goede carrièreperspectieven belangrijk gevonden. Sweerts HRM Consulting werkt samen met gerenommeerde Indiase en internationale consulting firma’s.

Voorbeelden van werkzaamheden in India:

  • Het ontwerpen en verduidelijken van de organisatiestructuur en topfuncties, de rapportagelijnen en titelstructuur bij een Indiase multinational in duurzame energie. Belangrijk daarbij was het vinden van de juiste balans tussen de ‘best practices’ van India en de internationale markt.
  • Het structureren van beloningssystematiek en beoordelingsprocessen met oog voor de verschillen tussen sectoren en de staten.
  • Het geven van HR-ondersteuning aan Indiase ondernemingen die internationaal gaan opereren, bijvoorbeeld vanuit Nederland. Voorbeelden zijn aanpassen aan de europese wetgeving, managementpraktijk en corporate governance.